Täna Tallinnas, Sõle spordikeskuses, peetud Eesti Meistrivõistlustel epee vehklemises selgitati välja Eesti parim nais- ja meesvehkleja.
Hooaja tähtsamast Eesti võistlusest võttis osa 37 meesvehklejat ja 26 naisportlast, nende hulgas vabariigi parimad: Julia Beljajeva, Erika Kirpu, Kristina Kuusk, Irina Embrich, Katrina Lehis, Nelli Differt, Sten Priinits, Peeter Turnau ja Jüri Salm.

Sel aastal Eesti meistriks krooniti Haapsalu En Garde vehklejad: Katrina Lehis ja Sten Priinits.

Veerandfinaalis võitis Lehis 15:11 Gaia-Marianna Salmi (Tallinna Mõõk) ja seejärel poolfinaalis Julia Beljajevat (Tartu Kalev) seisuga 15:13. Finaalis kohtus Lehis oma klubikaaslasega Kristina Kuusega (Haapsalu En Garde), kes väga tasavägises kohtumises pidi tunnistama 11:15 Lehise paremust. Kristina Kuusel on kokkuvõttes tubli teine koht.

Kolmanda koha saavutasid kaks Tartu Kalevi vehklejat: Julia Beljajeva ja Erika Kirpu.

Naiste individuaalvõistluse tulemused

Oma neljandat Eesti Meistri tiitli võitnud Priinits oli veerandfinaalis parem 15:6 Eduard Lebedevist (Tallinna Mõõk). Poolfinaalis võitis Sten 15:9 Le Glaive vehklejat Dmitri Švõrjovit. Sarnaselt naiste finaalkohtumisele, meeste finaalis kohtusid kaks Haapsalu En Garde vehklejat: Sten Priinits ja Peeter Turnau. Väga põnevast ja tasavägisest kohtumisest tuli Priinits võitjana, alistades oma vastast seisuga 15:11. Kokkuvõttes on Tuarnaul tubli teine koht!

Kolmandaks tulid SBSK Draakon esindaja Elmar Azizov ja Le Glaive sportlane Dmitri Švõrjov.

Tulemused

Võistluse tulemuste põhjal selgitati välja ka parim noor nais- ja meesvehkleja, kelleks osutasid Madli Palk (Haapsalu En Garde) ja Jaron Kiiroja (Tallinna Mõõk). Noori toetas kinkekaartidega Autosõit OÜ ja autasustas  värske Eesti Meister Katrina Lehis.

Palju õnne võitjatele!

|